joi, 25 august 2011

Sondaj 1.

In urma cu o sapatamana, am facut un sondaj, despre cel mai bun chitarist. Nu ma asteptam sa voteze atatia: 13! wow ce realizare...si acum 2 saptamani nu stia nimeni de blogul meu:)). Sincer, nu ma asteptam sa castige Slash (chiar daca e un chitarist extrem de bun). Puteam sa pun pariu ca o sa castige Jimi Hendrix. Mi s-a reprosat ca nu trebuia sa uit de David Gilmour (Pink Floyd) si de Jimmy Page (Led Zeppelin). Promit ca nu o sa mai uit de ei, la viitorul sondaj. Cu ocazia acestui sondaj, mi-a venit si o idee de postare noua. P.S.: Eu am votat cu Angus si cu Dave.

Angus Young
  3 (23%)
 
Jimi Hendrix
  3 (23%)
 
Slash
  6 (46%)
 
Dave Mustaine
  2 (15%)
 


8 comentarii:

  1. Lasa ca 13 e un numar norocos;x:)) ...poate la urmatorul sondaj vor vota mai multi no?:> ;)) .

    RăspundețiȘtergere
  2. eu nu am prins sondajul:D

    RăspundețiȘtergere
  3. Jimi Hendrix!
    Respectul meu pentru Dave Mustaine pentru ca e un chitarist de clasa I si la fel si Angus Young.
    Ma asteptam sa castige Slash(:|...

    RăspundețiȘtergere
  4. Mda, bine. Apreciez gestul recunoasterii a maiestriei unor artisti, da' cei lasati pe langa (Clapton, Richie Blackmore, Page, Gilmour, Brian May, Tommy Iommi, Alex Skolnick, Hannemann+King si altii) s-ar putea ca in unele momente sa intreaca stilul a cel putin un chitarist din poll. Fac referire directa la Slash (care e doar foarte faimos si putin talentat; sunt altii care il intrec, totusi, lucru care nu trebuie neglijat). Da, asta e.

    Ce-i drept, in istoria rock-ului de dupa 90, sunt cateva nume sonore, oarecum cele amintite mai sus. Insa mai sunt multi alti chitaristi care au permis celor de azi sa apara "pe sticla". Unii dintre ei sunt foarte sub-apreciati, gen Alex Skolnick, iar altii sunt mult supra-evaluati (Hammett cred ca e exemplul perfect aici; a preluat cateva elemente spectaculoase din stilul lui Satriani si... s-a cam blocat pe treapta respectiva).

    Mai era existent pe lumea asta, cica, si-un Garry Moore (R.I.P.), fost chitarist pentru Thin Lizzy si Skid Row (cica). Mph, Adrian Smith, Dave Murray, Janick Gers (toti astia 3 baieti de pe la Iron Maiden) care sa zicem ca ar fi mai interesanti decat unii chitaristi foarte apreciati la ora actuala de catre publicul larg.

    Ideea e ca tre' sa se zica si despre chitaristii mai putin cunoscuti. Prietenii, colegii, parintii, oamenii in general ar trebui educati cu privire la exponentii muzicii in general, iar ca o particularitate (unde e cazul), chitaristii muzicii rock si cultura rock in general. Vorba aia, nu suntem o mare adunatura de satanisti care zbiara in microfoane. "Estem", vorba unuia, oameni si noi...

    http://www.youtube.com/watch?v=d2NDVRp8OgM si ca sa ne amintim din analele geniilor muzicale autohtone,

    http://www.youtube.com/watch?v=p1NdL39wfGA

    Multi au uitat ca prin tarisoara asta am avut niste reale valori muzicale. Gurile rele zic ca nu e adevarat. Gurile si mai rele zic ca s-au dus de rapa (cazul formatiei Voltaj, care, in primele albume, aveau un stil heavy metal pur, si acum fac colaborari cu... mda).

    Din nou, rolul formativ si informativ ar trebui sa primeze...

    RăspundețiȘtergere