joi, 22 septembrie 2011

Dilema.

Cat de mult imi place cand gasesc subiecte pentru blog pe TPU. Acum am gasit o intrebare destul de interesanta. Care sunt cele 10 porunci sataniste? Asta da intrebare. Si imi pare bine ca am gasit-o. Sincer, mie nu imi plac satanistii, nu am nimic cu ateii, fiindca aia cred doar in ce poate fi vazut/atins, dar despre satanisti am avut mereu impresia ca imi respira aerul meu...nu le vad rostu'. In ultimul timp m-am gandit mai mult la religie si chestiile astea si am ajuns la urmatoarea concluzie. Intr-adevar, religia e un instrument de manipulare in masa, dar decat oamenii sa se omoare intre ei, mai bine manipulati. Majoritatea oamenilor sunt prosti. Pardon, majoritatea oamenilor sunt PROSTI. Exact ca la copiii mici. Ii fraieresti...zici ca le cumperi nu stiu ce jucarie de la TV daca merg la dentist. Si copiii merg de buna voie. Ar mai merge ei de buna voie daca nu ai zice ca le cumperi o jucarie? Nu...Asa e si la oamenii prosti. Majoritatea fac fapte bune doar fiindca vor sa ajunga in Rai, dar nici macar o secunda nu se gandesc la binele aproapelui. Daca le-ai zice ca fac o fapta buna doar pentru a se simti bine omul caruia ii fac acea fapta buna, i-ar durea in cur si de fapta si de om, si probabil si-ar mai bate si **** de el. Asa, zicandu-le de Rai si Iad si curu' meu (care probabil e mai rau decat Iadul) sunt sfintisori. Din toate astea rezulta ca oamenii sunt prosti, fiindca sunt incapabili sa se gandeasca la altceva decat la mancarea buna pe care o sa o manance in Rai daca dau un ban unui sarac. Continuand cu intrebarea:
1. Nu-ti da opiniile sau sfatul decat daca esti rugat.

2. Nu-ti povesti necazurile altora decat daca esti sigur ca acestia vor sa le auda.

3. Cand te afli in lacasul altuia arata-i respect, altfel nu te duce acolo.

4. Daca un invitat in lacasul tau te enerveaza, trateaza-l cu cruzime si fara mila.

5. Nu face avansuri sexuale decat daca ai primit semnalul de imperechere.

6. Nu lua ceea ce nu-ti apartine decat daca este o povara pentru cealalta persoana si aceasta cere sa fie eliberat de povara.

7. Recunoaste puterea magiei daca ai folosit-o cu succes pentru ati indeplini dorintele. Daca negi puterea magiei dupa ce ai chemat-o cu succes, vei pierde tot ce ai obtinut.

8. Nu te plange de nimic din ceea ce nu esti implicat direct.

9. Nu face rau copiilor mici.

10. Nu ucide animale neumane decat daca esti atacat sau pentru mancarea ta.

11. Cand mergi pe teritoriu deschis, nu deranja pe nimeni. Daca cineva te deranjeaza, roaga-l sa se opreasca. Daca nu se opreste, distruge-l.



Hai sa le discutam acum.
1. Mi se pare de bun simt, adica vorbesti cand esti intrebat. Te duci la un om si ii zici ca " Ar fi bine sa faci..." dar el nici macar nu ti-a cerut sfatul. Mi se pare un gest prostesc si fara logica. Are capul pe umeri ca sa nu ii ploua in gat, dar si sa adaposteasca acel lucru minuscul numit creier cu care gandeste. Si deodata ce gandeste, inseamna ca e capabil sa isi de-a singur seama de ce e bine si ce este rau.
2. Inca una de bun simt. Pai mai omule, crezi ca esti singurul cu necazuri? Omul caruia tu ii povestesti are si el necazurile lui, nu-l mai incarca si cu ale tale. Mi se pare un gest egoist, ca te descarci tu, dar il incarci pe altul. Daca omul tine la tine, o sa vrea sa asculte, ca sa te ajute sa te descarci, dar daca nu vrea nu poti sa-l obligi sa te asculte.
3. Mai are rost sa spun ca e de bun simt? Majoritatea sunt de bun simt. Normal, te duci in casa la om si te pisi pe colacul de la W.C.? Tie ti-ar placea sa iti faca cineva asta? Eu tin foarte mult la proverbul "Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face". 
4. In sfarsit una demna de o porunca satanista. Nu mi se pare foarte corect formulata. Eu mai degraba as zice "Daca un invitat in lacasul tau te enerveaza, trateaza-l cu indiferenta, sau roaga-l sa se opreasca sau ia-l de manecuta si da-l afara". Mi se pare mult mai umana. Si nu cred ca este un gesti nesimtit sa il inviti sa plece daca se comporta urat, mai ales daca este in casa ta.
5. Foarte corect! Aici ar putea intra si violul. Bai, daca fata nu vrea sa se **** cu tine tu o obligi sau ce? Neica, trezeste-te ca traim in secolul 21. Sau, de exemplu, daca una este beata, si tu o convingi. Iar, nu mi se pare foarte corect. Fiind beata, habar n-are ce face. Mai bine astepti sa-si revina (cel mai probabil a doua zi) si atunci ii propui. Am folosit numai cazuri de fete fiindca mi se pare imposibil ca un barbat sa fie violat de o femeie (fiindca i-ar placea...deci nu se numeste viol). Sau daca ar fi beat, i-ar parea foarte rau ca nu isi mai aminteste...
6. Asta tine de ajutor. Mi se pare o fapta nobila sa iei povara altuia. 
7. Cred eu in magie ca si in puterea usturoiului asupra vampirilor, asa ca pas.
8. De cate ori am vazut-o eu pe bunica-mea nervoasa ca nu stiu ce dracu' i s-a intamplat personajului ei preferat din telenovela ei...Frate, pe langa ca nu esti implicat direct, cum zice si aceasta porunca, nici macar NU ESTE ADEVARAT ce se intampla acolo. Mai bine fa-ti griji de problemele tale, decat de problemele altuia.
9. Total de acord. Sunt fara aparare. Daca esti tu asa de JmEk3rR du-te la unu' cu un picior mai inalt decat tine, si care sa nu-l incapa nici o camasa la cati muschi are pe el. Imagineaza-ti ca asa e si cu acel copil. Tu esti ala cu camasa rupta, iar el e...tu. Adica un fraier anonim care nu e in stare sa se apere.
10. Din cate stiu asta zice si in Biblie, nu? Sa nu ucizi decat pentru hrana si imbracaminte sau ceva de genul asta.
11. Asta e ca in filmele cu Chuck Norris...destroy'em all :)). Daca esti pe teritoriu deschis, poti sa ceri ajutorul autoritatilor ca sa nu intri si tu in cacat. Bine, la cata incredere am eu in politisti, au sa se ia fix de cine nu trebuie, dar, totusi...merita o incercare.


Am terminat cu cele "sataniste" care sunt totusi de bun simt. Hai sa trecem la cele sfinte... 

1.Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.
2.Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor.
3.Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert.
4.Adu-ti aminte de ziua Domnului si o cinsteste.
5.Cinsteste pa tatal tau si pe mama ta, ca bine sa-ti fie si multi ani sa traiesti pe pamant.
6.Sa nu ucizi.
7.Sa nu fii desfranat.
8.Sa nu furi.
9.Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau.
10.Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau.

1. Mi se pare corect pentru credinciosi. Unul si bun. Ce tot atatia zei, sfinti, patriarhi, preoti, calugari si maicute. Tu te rogi la Dumnezeu si atat...cea mai mare porcarie cu preotii astia...dar discutam asta in alta postare. 

2. Halal credinciosi. Daca te duci intr-o biserica ortodoxa (cred ca sunt si in astea catolice) esti bombardat de icoane, cruci, moaste si toate astea. Cel mai tampit lucru din toata religia sunt pupatorii de sticla si de morti parfumati.

3. Mi se pare corect. Ba, cred in Dumnezeu. Ma inchin in fiecare seara. Dar daca iau un patru incep sa-l bag unde nu mai incape, si sa-i zic de cruci, biserici, Pasti, si organe genitale. Omule, daca esti crestin adevarat il respecti pe Dumnezeu si stii ca tot ce se intampla se intampla cu un scop, nu ca i-a fulgerat lui sa te faca pe tine de cacao dandu-ti un patru.

4. (apropo de patru). Mda, duminica. Pe langa ca e bine sa nu muncesti duminica fiindca asa scrie in Biblie, mi se pare corect sa ai o zi de odihna, ca nu esti sclav.

5. Mi se pare corect. Faza cu "sa traiesti multi ani pe pamant" e o tampenie ca te poate calca trenu' in timp ce ii pupi mana lui mata sau tactu (asta in cazul in care te-ai hotarat sa iti incepi actiunea de lins maini pe calea ferata).

6. Pai cu ce drept ii iei tu viata unuia daca nu i-ai dat-o tu? Sau cu sinuciderile..."Vai, nu imi suport viata, vai mama de ce nu ai facut avort?, vai tata de ce nu ai folosit un prezervativ?, vai mama de ce nu ai luat anti-conceptionale?...". Frate, e viata ta, chiar si plina de diaree daca ar fi traieste-ti-o. Plus ca, stii vorba aia: "Calul de dar nu se cauta la dinti". Daca tot vrei sa mori, du-te la mata si pune-o sa bage cutitu-n tine, sau roag-o pe ea sa iti impinga scaunu' de sub picioare cand stai cu nodu' de gat (desi sunt sigur ca nu o va face).

7. Inca una adevarata. E bine sa ai tot felul de experiente constructive sau distructive (depinde cat si cum rezista...eroul) dar nici chiar de 40 de ori pe zi...(nici nu cred ca poti fi atat de potent incat sa o faci de 40 de ori).

8. Poate ca omul de la care furi a muncit o viata pentru acel lucru, si tu te duci si il iei in 2 minute? Frate, daca mie mi-ar fura cineva ceva important, m-as duce la el si l-as lasa in 2 secunde in curu' gol fara sa simta nimic.

9. Mda...asta cu minciuna...De exemplu daca esti martor la tribunal pentru prietenul tau care a furat o gaina, iti bagi curu-n ea de gaina ca sa nu faca ala 10 ani inchisoare pentru o pasare idioata, dar daca a ucis sau ceva de genu asta...aici nu ar trebui sa il sustii.

10, Are legatura cu furatu'...

In concluzie, vreau sa va spun ca mie, personal, imi plac toate poruncile (fie sataniste, fie crestine, fie dinamoviste...) fiindca toate tin de bun simt (cel putin o foarte mare parte din ele). Uitati-va putin la poruncile sataniste, iar apoi la cele crestine. Nu-i asa ca observati o oarecare asemanare?
Hai pa!

2 comentarii:

  1. Majoritatea celor sataniste parca sunt culese din codul bunelor maniere.
    Si,da...este o asemanare...exceptand chestia cu "distruge-i",satanistii sunt niste persoane foarte cuminti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am gasit alte porunci sataniste citind despre biblia satanica, care seamana mult mai mult cu cele crestine ca forma, dar indeamna sa facem opusul.

    RăspundețiȘtergere