duminică, 10 iunie 2012

Despre vara...si transpiratie. Dar mai ales vara.

"In sfarsit a venit vara."...bun, si? Sunt 3 luni de caldura tropicala, cand iesitul din casa la ora 2 poate fi fatal, si cand oamenii se ingramadesc la tasnitoarele cu apa infecta. Lunile in care mirosul transpiratiei abundente domina aerul statut si aproape imposibil de respirat. Luna in care ies afara din pesteri toti ghertoii din oras, cu burta plina de porcul de la Craciun si cu tricouri mulate roz (preferabil cu imprimeu auriu). Anotimpul in care sa fii asemanata cu o musca e "pa trend" si sa te imbraci ca ultima curva e de bun gust. Nu ma intelegeti gresit, imi place la nebunie ca vara fetele sunt in pantalonii mai scurti decat chilotii mei si in maieuri care iarna sunt folosite pe post de sutiene, dar nu este de bun gust. Este doar placut ochiului.
Una dintre dorintele mele vara asta este sa ma duc la strand. Un strand murdar, in care tiganii vin cu sampon si dau jos stratul gros de jeg adunat in timpul toamnei/iernii/primaverii.  Pe nimeni nu intereseaza ca tu poti lua un gat bun de apa in care cineva s-a pisat adineauri. Cele mai adorabile lucruri la strand sunt slipurile mici...la baieti. Cand ii vezi cum le iese cate-un ou in afara slipului, de-a mai mare dragul sa le dai cate-un sut in c**ie. Sau copiii mici care: se pisa in cosul tau de picnic, pe cearsaf, pe hainele de schimb, pe prosop, pe umbrela, pe nevasta-ta, pe tine, etc. iar cand ii faci observatie lui ma-sa ia sare cu cioc "da-i mic dom'le, dumneata esti matur, cum sa te legi de el?!". Alta, si mai dura. Cand tu inoti de zor pe sub apa, iar cand te ridici te trezesti cu un O.P.N. (obiect plutitor neidentificat) pe cap. Ce frumos e la strand!
Un alt mod placut in care sa-ti petreci vacanta de vara este sa te plimbi cu tramvaiul. Combinatia de miresme e pur si simplu irezistibila. Transpiratie grava, parfum feminin nesimtit de dulce (de preferinta dat peste transpiratie), mirosul de mancare de la fast-food, si alte cacaturi. Cand tu stai in legea ta cu castile in urechi intr-un tramvai arhiplin de oameni transpirati pana-n talpi, si vine un muncitor al campului cu miros fin de balega si voce suava de tractor si-si ridica mana sa se prinda de balustrada de langa tine, si-i cade in valuri parul de la subrat imbibat de noroi proaspat, pff, o adevarata aventura.
As avea multe argumente ca sa intaresc ideea ca vara e un anotimp jegos, dar ar trebui sa am si chef...si duc lipsa de el. Cius.

2 comentarii:

  1. De obicei,dar mai ales vara,cand trec pe langa cineva "dubios" imi tin respiratia,ca sa fiu sigura ca nu inhalez o doza de vapori cu balsam de duhoare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hai ca a fost amuzant. Desi te-ai axat doar pe partile rele ale verii si le-ai ignorat pe alea bune (care sunt multe la numar)
    Nu ti le spun, pentru ca stiu ca ai habar de cateva din ele. Sper

    RăspundețiȘtergere