vineri, 8 iulie 2011

Subconştientul

       În această primă postare aş vrea să discutăm despre subconştient şi legătura acestuia cu "prezicerea viitorului". Să luăm un exemplu destul de des întâlnit : căderea de la înălţime. Din propria experienţă (cum că aş cădea de pe un bloc) pot spune că visul are o oarecare legătură cu realitatea (de fapt, căzusem din pat). Ce vreau să subliniez este că subconştientul meu ştia că urma să cad din pat aşa că imaginea din vis avea o oarecare legătură cu realul. Însă până la acea cădere de pe un bloc a fost derulat un întreg film (m-au răpit nişte mafioţi că cică aveam informaţii despre un camarad de-alor şi ca aş vrea să merg la poliţie, m-au urcat pe un bloc, m-au legat şi m-au aruncat). Din momentul când a avut loc începerea acţiunii până la căderea de pe bloc şi din pat subconştientul meu "bănuia" că voi cădea. Sau un alt exemplu văzut într-un film de data aceasta : un bărbat îndrăgostit de o femeie visase că se săruta cu ea şi când s-a trezit a avut marea surpriză de a fi lins de câine. La fel, o întreaga poveste până la acel sărut. Există şi o altă variantă, cum că eu aş fi nebun, şi de fapt ori au fost doar simple coincidenţe, ori acţiunile tale din realitate sunt în conformitate cu subconştientul şi nu invers.

2 comentarii:

  1. Ha ha, acum imi aduc aminte ca mai demult am visat ca(,) cad din pat si cazusem si in realitate. Uite o coincidenta mai mare:))).

    RăspundețiȘtergere
  2. @innocent phantom Asta chiar ca e o coincidenta mai mare:-?...sau poate chiar nu e o coincidenta. stii vorba aia: coincidenta dupa coincidenta dupa coincidenta nu mai e coincidenta:))

    RăspundețiȘtergere